Військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов у власній програмі «Политика наизнанку» розповів про значення візиту Блінкена та позицію Франції та Німеччини. На думку Снєгирьова, США підтримали Україну та дали сигнал Росії, що не збираються нас лишати.

«З одного боку можемо говорити, що це великий позитив – США дали сигнал, що Україна розглядається як ключовий політичний партнер. Більше того, заява США щодо територіальної цілісності нашої держави є чітким політичним сигналом до РФ», - зазначив Снєгирьов.

За словами експерта, з іншого боку, цей візит відбувається на тлі концентрації російських військ на кордоні з Україною. Як зазначив політолог, позиція США була чітка – Байден телефонує Путіну та вимагає відведення російських військ. Також, як додав Снєгирьов, слід зазначити, що цей візит відбувся на тлі незрозумілих політичних дій Франції та Німеччини.

«Франція і Німеччина зайняли досить незрозумілу позицію. З одного боку, засудивши дії РФ, а з іншого Німеччина виступила за добудову Північного потоку-2. Франція заявила, що не бачить загрозливого характеру російської військової присутності і заявила про безальтернативність виконання Мінських домовленостей», - підкреслив політолог.

Як зазначив Снєгирьов, саме на такому тлі і відбувається візит Блінкена в Україну.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував розповідь Снєгирьова про історичну складову візиту Зеленського до Польщі.

Раніше для Знай.ua Загородній розповів про особливості відносин між Іраном та Україною.