Політолог Тарас Загородній з ведучим Дмитром Снєгирьовим в програмі «Политика наизнанку» обговорили можливість розпуску Верховної Ради. На думку Загороднього, Зеленському не вигідно розпускати депутатів, бо він вже звик до них та знає точно, що очікувати.

«Пролунала заява Стефанчука про можливість розпуску Верховної Ради. Начебто є законний привід – 30 днів вони не збиралися і президент Зеленський має законні підстави розпустити Верховну Раду», - почав Снєгирьов

На думку Загороднього, така ідея може бути втілена лише з метою «підвісити» Верховну Раду на деякий час. За його словами, такий сценарій можливий і може бути створений спеціально.

«Поки що, звичайно, Зеленському не хочеться розпускати Верховну Раду, тому що зрозуміло, що такої кількості депутатів у нього ніколи вже не буде: вони погані, чи добрі, але якось розумієш, що тут очікувати. Якщо дивитись по голосуванню, то 170 людей у нього є – це найменше, що ми бачили по голосуванню», - підкреслив Загородній.

Як зазначає експерт, також слід враховувати дружні фракції, наприклад, «Батьківщина» – Юлія Тимошенко не приховує, що не проти піти у коаліцію.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що Франція і Німеччина зайняли досить незрозумілу позицію.

Раніше для Знай.ua Загородній розповів про особливості відносин між Іраном та Україною.