Чи можуть повернути українцям пільгові сто кіловат? І якщо так, то чи врятує це положення? Питання у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає глава комітету з питань житлово-комунального господарства, доброустрою, екології та охорони довкілля Громадської ради при КМДА Олег Попенко.

«Сто кіловат - це 78 гривень в кожну платіжку українців. Я поки що не вірю, що пільгові сто кіловат повернуть. Бюджетних грошей немає, всі державні підприємства, які виробляють електроенергію, збиткові. Значить, потрібно десь брати гроші. 78 гривень помножити на 16 мільйонів домогосподарств - це і є реальна цифра, про яку ми можемо говорити», - зазначає гість програми.

За його словами, такі гроші брати нізвідки, адже практично всі українські державні підприємства є збитковими. На практиці такої можливості немає.

«Але я не бачу особливої ​​необхідності в пільговому тарифі. Замість цього нам потрібна інша модель споживання електроенергії. Нехай люди споживають її більше, але з цієї категорії потрібно прибрати тих, у кого вдома стоять електричні плити - а це, зокрема, жителі всіх будинків, де понад дев'ять поверхів. Вони страждати не повинні. До речі, в перші роки незалежності України саме такий підхід і практикували - там, де стояли електроплити, був спеціальний тариф. А жителі пентхаусів, великих будинків, і всі інші, хто може собі дещо дозволити, нехай платять за загальним тарифом», - вважає Олег Попенко

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів про фактори, які впливають на вартість електроенергії для кінцевого споживача.

Також Попенко дав прогноз зростання заборгованості по комунальних платежах.