Росія створює інформаційні вкидання про те, що жителів тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, які отримали російські паспорти, потрібно залишити жити з цими паспортами і не реінтегрувати.

Про це сказав політичний експерт Олександр Мусієнко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

Олександр Мусієнко зазначив, що видача паспортів Росією для жителів тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей - не є трагедією, оскільки точно невідомо, яка кількість людей отримала російські паспорти.

"Дуже часто Росія і пропагандистська машина використовують це і для внутрішньої української аудиторії. В якому сенсі: їм дуже вигідно, от вони кажуть (у нас багато підхоплюють цю хвилю, навіть не усвідомлюючи), а навіщо нам реінтегрувати ці території, якщо там вже не буде наших громадян? Якщо там люди, які отримали російські паспорти", - сказав Мусієнко.

За його словами, коли говорять про те, щоб залишити людей жити з російськими паспортами - то це інформаційне вкидання.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Інформаційне вкидання пішло, і ми тут піднімаємо хвилю. Чи відіграє це в подальшому на перспективу якогось мирного процесу, реінтеграції і так далі - напевно - ні... Я розумію прекрасно, що Росія таким чином маніпулює. Вони хочуть показати, що дивіться, вас відштовхують. Цим людям. Ви там взагалі не потрібні, тому отримуйте ще більше паспортів", - додав політичний консультант.

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, що російський паспорт не дає жодних привілеїв жителям ОРДЛО.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що політолог вказав на чергову спробу маніпулювати переговорним процесом навколо Донбасу.