У програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» політик і громадський діяч Геннадій Балашов пояснив, у чому полягає специфіка ПДВ.

Політик пояснює, що податок на додану вартість – це основний податок, який формує держбюджет: він дає близько 14-15 мільярдів. На питання, чи можна його взагалі якось замінити, він відповідає стверджувально. «5% з покупок – і у вас ті ж самі 14-15 млрд, але без скруток і платять всі», - каже Балашов.

Він також зазначає, що підприємці часто використовують корупційну схему з ПДВ, змовляючись із правоохоронними органами. Балашов пояснює, як формується і працює ця корупційна схема: споживачі платять ПДВ підприємцю, а в того набігає кредит ПДВ, він же хоче просто його привласнити, наприклад, розоривши компанію. «Для цього він входить в змову з податковою, входить у змову з “ментами” і так далі, і всі цим зайняті дружно», - каже політик. Він підкреслює, що знищити цю схемо нереально.

«Якщо ще за часів Кучми ПДВ – це був, так би мовити, королівський податок... То зараз кожна домогосподарка займається вже на самому дрібному рівні», - повідомляє Балашов. За його словами, контроль над схемою встановити не можна, оскільки ті же «скрутчики» ПДВ кажуть про досконалість системи контролю, яка, мовляв, найкраща у всьому світі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадуємо, Балашов розповів, чи зважиться РНБО на націоналізацію облгазів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Умланд назвав санкції останньою надією в боротьбі з РФ.