Інструмент санкцій не можна недооцінювати, тому що риторика агресора є більш авантюрною, коли з економікою все добре. Про це розповів німецький політолог Андреас Умланд експерту з міжнародної та внутрішньої політики Юрію Романенко у програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

«Вся надія в боротьбі з РФ тільки на санкції, особливо Європейський союз має величезні важелі, у них дуже багато з ними зв'язків. До сих пір Євросоюз є одним з найбільших торгових партнерів і зовнішнім інвестором Росії. Не зважаючи на всю Євро-Азійську риторику і Китай, все залишається в силі», - сказав він.

Умланд повідомив, що було проведено аналіз ефекту санкцій 2014 року проти РФ і прийшли до висновку, що хоча це були дуже обмежені санкції, які стосувалися тільки певних технологій і фінансових інструментів, але вони мали практичний ефект більше, ніж було прописано на папері.

«Росія втратила досить велику частину економічного зростання, яке б вона мала без санкцій за останні сім років. Тому Європейський союз і США мають ще багато різних інструментів, які вони можуть застосувати проти РФ. Військових, звичайно, не буде, але сподіваюся, що буде більше поставок зброї. Звичайно, в основному з США, але і Європа теж повинна допомагати», - підкреслив він.

Улманд резюмував, що, звичайно, в першу чергу Німеччина, яка відмовляється постачати зброю Україні, повинна б була допомагати з огляду на історичні події.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Але цього швидше за все не буде. США напевно буде більше постачати зброї Україні, а до Європи будуть питання, які санкції вони готові вводити. На це вся надія», - додав він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Ялі, хто стоїть за скандалом із плівками і проти кого це було спрямовано.

Також раніше Ялі розповідав, про що президент Зеленський буде говорити з Блінкеном «за кадром» офіційних зустрічей.