Про що говоритиме за зачиненими дверима Володимир Зеленський з американцями? На це та інші запитання, пов'язані з приїздом до Києва Держсекретаря США Ентоні Блінкена, в програмі «Романенко Бесіди» відповідає український політолог, науковий співробітник, журналіст, перекладач і дипломат Максим Ялі.

Ялі розділяє поїздку на офіційну і неофіційну частини.

«Офіційна – вона вже заявлена. У Блінкена з Кулебою будуть ритуальні запевнення про підтримку суверенітету і територіальної цілісності, допомоги Сполучених Штатів у протистоянні російській агресії, брязкання зброєю. Загалом, весь той контекст і меседжі, які звучать в останні кілька місяців з того самого моменту, коли Росія почала брязкати зброєю у наших кордонів. Апогей був днів десять тому, коли Шойгу заявив про відвід військ. Про це Блінкен буде говорити з Кулебою, а завтра на закуску – із Зеленським», - каже Ялі.

Втім, будуть і інші, менш приємні речі для українського керівництва, продовжує він.

«Безумовно, в порядку буде й «ана-на!» з приводу звільнення Коболєва і наглядової ради «Нафтогаз України». Держдепартамент насправді відреагував на це буквально якщо не в той же день, то, максимум, на наступний, коли це сталося. І спікер заявляв про «стурбованість, порушення корпоративного права». Слідом їм те ж саме говорили представники Європейського Союзу. Тому, впевнений, ця тема буде обов'язково. Це буде, умовно кажучи, пуд солі, який належить скуштувати президенту Зеленському», - робить висновок Ялі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Поки складно говорити, що будуть обговорювати Зеленський з Блінкеном, - Бортник.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що приїзд Блінкена не має бути несподіванкою для України.