У яких напрямках варто наголошувати на державних інтересах у перемовинах з Ентоні Блінкеном, держсекретарем Сполучених Штатів?

Відповідаючи на це питання, Максим Ялі, український політолог, науковий співробітник, журналіст, перекладач і дипломат, назвав у програмі «Романенко. Бесіди» чотири ключові комплекси: інфраструктурний, фінансовий, енергетичний та Оборонпром.

«Потрібно виправляти помилки попередників, на яких у нас люблять все нарікати», - зазначає гість програми. З іншого боку, він цілком визнає певні позитивні зрушення за останній час: завдяки вимогам МВФ щодо кредитування помітно зріс контроль над державними корпораціями.

Щодо зустрічі Зеленського із Блінкеном, то тут, вважає експерт, найцікавіші моменти буквально залишаться за дверима. У контексті візиту держсекретаря США він принагідно згадує один скандальний інцидент. «На відомому медіаресурсі вийшла роздруківка телефонних розмов голови Офісу Президента Єрмака з уже експомічником Трампа Джуліані», - повідомляє Ялі і додає, що достовірність цієї розмови підтвердили обидва боки.

Політолог розповідає далі, що спершу всю відповідальність за злив плівок скинули на Москву, але зараз особисто він все більше переконується в тому, що винних варто шукати зовсім в іншому боці. «Логічно припустити, що за цим стоїть все-таки Банкова», - каже Ялі. Водночас він заперечує причетність до цього Трампа, колишнього президента США, оскільки він й сам знаходився у ворожому оточенні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Інше питання – проти кого ж ці плівки були спрямовані. Ялі стверджує, що нарізка, по ідеї, мала на меті дискредитацію Петра Порошенка, але час публікації, а тоді активно розгорталася президентська кампанія, свідчить про інше. «Було всім очевидно, що головною метою цієї атаки був якраз Байден», - підсумовує дипломат.

Нагадуємо, Бортник пояснив, що візит Блінкена має на меті підготовку американської позиції у перемовинах України з Росією.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Старіков назвав причини, з яких зустріч Зеленського з Путіним може не відбутися.