Темою розмови у новому випуску програми Руслана Бізяєва «Культ особистості» стала інформація та її особливості. Детальніше про це розповів директор Міжнародного Інституту політичної філософії Віктор Савінов.

«Сучасна політологія вважає, що ось цією таємничою силою, що приводить в дію спіраль розвитку, є інформація», - зазначає гість програми. Він також підкреслює, що йдеться не стільки про інформацію саму по собі, скільки про її обсяги.

Сьогодні, стверджує Савінов, чинником світового прогресу є саме інформація, окрім цього, вона набуває фізичних форм. Говорячи про численні властивості інформації, невідомі раніше, він порівнює її із капіталом. Наприклад, однією з таких особливостей експерт називати постійне зростання її інтенсивності.

У сьогоднішньому розумінні він характеризує цю категорію як знання, позбавлене сенсу. Водночас Савінов звертає уваги на темпи зростання об’ємів інформації: цьогоріч людство зробило фотографій більше у 6 разів, аніж за весь попередній час.

«Ми не володіємо повністю інструментарієм інтенсивності інформації, властивостей інформації, впливу інформації на соціальне управління і – найголовніше – впливу інформації на капітал», - констатує експерт.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадуємо, Савінов розповів про заробіток майбутнього.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Савінов окреслив своє бачення майбутніх відносин України із Заходом.