Як слід розглядати прийняття закону про землю, і яких наслідків потрібно чекати від нього? Це питання у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

«Ми переходимо з соціалістичного табору до ринкової економіки. Природно, що комусь цього хочеться, а комусь ні. Але ми стаємо частиною світового процесу, частиною ринку. Люди дивляться, як живуть поляки, чехи, литовці, латиші. Природним чином виникає питання: а чому ми не можемо так жити? Зараз створюється механізм, який дозволяє всім ставати власниками землі та працювати на ній», - каже гість програми.

За його словами, створення ринку землі відкриває можливість для того, щоб в самій країні знаходилися гроші для інвестування в землю. Тому немає потреби чекати інвесторів з-за меж України - вони знайдуться і тут. Це свої українські аграрії, які за всі роки незалежності країни не прагнули інвестувати в землю, боялися будувати елеватори, сушарки для зерна, розводити тварин - бо не знали, буде ринок землі чи ні.

«Коли створюється ринок землі, у людей з'являється впевненість, що вони інвестують у власну землю. Тепер можна будувати ферми, вирощувати сади, інвестувати в цю землю. Інакше є ризик, що через два-три роки власник землі просто не стане продовжувати договір оренди», - вважає Денис Марчук.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він прокоментував акцію протесту аграріїв біля Верховної Ради.

Також Марчук заявляв, що Аграрну партію намагаються не пропустити до Верховної Ради.