У черговому випуску програми "Політика навиворіт" Дмитра Снєгирьова військовий експерт Олександр Мусієнко коментує ТОП-тему минулого тижня – можливість зустрічі президентів Зеленського та Путіна. На зустрічі буде обговорюватися питання взаємних стосунків обох країн – України та Росії.

«Прессекретар президента Росії пан Пєсков підтвердив, що зустріч обговорюється, якщо на порядку денному не буде питань окупованих частин Донецької та Луганської областей. Натомість розглядається питання налагодження економічних зв’язків і так далі», - пояснив Мусієнко.

Він ставить питання ребром: «Як можливе налагодження економічних зв’язків, якщо російські військові кораблі блокують нам Керченську протоку і перешкоджають нормальному функціонуванню двох морських портів – Бердянськ і Маріуполь? Вибачте, це яким чином ви в Росії хочете на свій бік залучити увагу чи прихильність людей, які мешкають там, якщо через ваші дії вони не будуть отримувати зарплату? Металургійні підприємства, агропромислові підприємства, які відвантажують продукцію через ці порти – вони що, щасливі зараз через такі дії Росії? Чи вони думають, що це налагодження економічної співпраці між Україною та Росією в такий спосіб?».

Військовий експерт вважає: якщо ви хочете провести обговорення – зробіть крок назустріч, розблокуйте Керченську протоку для торгових кораблів, які йдуть в акваторію Азовського моря!

Популярні новини зараз
Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

«Крім того, Росія пообіцяла відводити війська, і, думаю, щось відведе, бо пообіцяла американцям. А там такі номери не проходять. Вони відведуть, але поки що це процес», - коментує він.

Нагадаємо, головна мета путінської агресії на Донбасі - прорубати коридор до Криму, - Ялі.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Путін відвів війська на Донбасі і погодився зустрітися із Зеленським.