Політолог Михайло Чаплига у програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів про ризики для України при вступі в НАТО і ЄС. На його думку, Захід теж має свою 5-ю колону.

«5-я колона буває не тільки з Росії, а власне кажучи, свою 5-ю колону США вибудовує в ЄС, наприклад, в особі нової Речі Посполитої – це Польща і Прибалтика. Ставка на союз Британії і США ставить хрест на устремління в НАТО і ЄС», - зазначив Чаплига.

За словами експерта, це дратує «реальний ЄС», тобто Францію і Німеччину.

«Бачимо чіткий розкол між коаліцією США плюс Британія проти ЄС в особі Німеччини та Франції. Пішаками виступають Україна і Прибалтика, троянським конем – Польща. У глобальному фінансовому вимірі йде просто боротьба двох проєктів – Рокфеллерів проти Ротшильдів», - підкреслив Чаплига.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

На думку Чаплиги, в цій ситуації Україні дуже важко – імперські настрої Польщі нічим не поступаються російським. За словами експерта, гра з союзом США і Британії, враховуючи їх колективне прийняття рішень, повністю обрізає можливість вступу в ЄС і НАТО.

Нагадаємо, для Знай.ua Чаплига розповів про ринок землі.

Раніше Знай.ua публікував заяву Чаплиги, що будинок можна новий побудувати, але землю нову побудувати не можна.