Якщо людьми рухають тільки гроші - це страшні люди для будь-якого суспільства. Про це розповів український співак, поет, композитор, журналіст Анатолій Матвійчук в гостях у Олексія Толкачова в програмі «БДСМ» на YouTube.

«Можу сказати з гіркотою, що я не реалізував себе в Україні навіть на 50%, тому що всі мої починання, ідеї та проєкти натикалися на величезний спротив. При чому я не міг зрозуміти природу цього спротиву, коли ти приходиш в кабінет до якогось підприємця або політика і починаєш викладати йому свою ідею та розповідаєш про його зацікавленість в цьому проєкті, ця людина мене навіть не слухає, а тільки питає - ти що такий розумний, тоді чому ти такий бідний?», - акцентував він.

Матвійчук обурився, як можна пояснити людям, що є якісь цінності та скарби не тільки матеріальні, а є світ тонких матерій і ідей, які є значно важливіші. Він вважає, що це такі люди, яких доля вивела в ту площину, де їх рівень компетентності не відповідає рівню посади і вони починають грати роль.

«Якщо людина іде в поліцію не захищати правопорядок, а йде заробляти або когось пресувати, то вона – симулякр (ключовий термін постмодерністської філософії, який означає зображення, копію того, чого насправді не існує, - ред.). Якщо суддя або адвокат йде на посаду не для того, щоб чинити правосуддя, а заробляти гроші він вже симулякр. Якщо політик іде в політику не для того, щоб зробити життя кращим, щоб зробити свою країну успішнішою він – симулякр, тому що для нього політика – інструмент заробітку грошей», - підкреслив він.

Матвійчук резюмував, що проблема симуляції та симулякрів є найголовнішою в країні. Він вважає, що відрізнити людей симулякрів від людей щирих дуже просто, люди які беруться за будь-яку справу щиро – вони в великій мірі ідеалісти. Такі люди не будують схем, що вони при цьому будуть мати, впевнений він, вони як раз і дбають про правопорядок, добробут країни, правосуддя - це і є ідеї, які рухають людьми.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Толкачова, що немає в Україні ніякої демократії - є тотальне баловство.

Також раніше Толкачов поставив діагноз українському народу: глибока інфантильність.