У своєму блозі «Толчок» футуролог Олексій Толкачов розповів про незрілість і інфантильність українців і про те, як це відбилося на стані демократії в нашій країні.

Футуролог зазначив, що, аналізуючи результати численних виборів, політтехнологи кажуть, що українці не вміють робити вибір. Але насправді, за його словами, ця проблема - наслідок інфантилізму. Він додав, що ми наївні в своїх очікуваннях, швидко і легко зачаровуємося, робимо вибір емоційно, спонтанно.

«Треба зізнатися, немає в Україні жодної демократії - є тотальне баловство. Люди вибирають того, хто більше сподобався, того, хто свій. Вибір часто імпульсивний і абсурдний. Ми не хочемо думати, ми хочемо гратися. Або ви хочете заперечити, що українці читають передвиборчі програми і розбираються в ідеології?», - каже Толкачов.

Він заявив, що тільки інфантилізмом може пояснити той факт, що частина суспільства продовжує «рвати глотку» за свого ілюзорного ватажка зграї в той час, як інша частина суспільства вибирає телевізійну казку, щоб все було «як у кіно». За його словами, ми граємося, ми не хочемо робити уроки і дорослішати.

«Тим же самим інфантилізмом я пояснюю небажання самостійно розвивати і будувати власну державу. Ми прекрасно знаємо, як і де треба зробити реформи, але ми не хочемо. Навіщо? Адже ми можемо далі балуватися - сидіти в помпезних кабінетах, брати хабарі, наживати добро, пиляти останні заводи», - заявив Толкачов.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На його думку, ми - як малі діти, що не хочуть прибирати у своїй кімнаті, роблячи все з-під палки. Він додав, що така «палка» нам постійно необхідна - це зовнішній контроль. Українці споконвіку очікують, що скажуть з Москви, Брюсселя, Берліна, Вашингтона - приїдуть, все покажуть, пояснять, встановлять терміни, і ще будуть їздити контролювати, зазначає футуролог.

«Коли ми скаржимося, що Україна здобула незалежність, але не здобула самостійність - необхідно говорити про психічну самостійність. Чи готові ми самостійно приймати рішення і, що ще важливіше, нести за них відповідальність?», - резюмував Толкачов.

Раніше Толкачов заявив, що для росіян єдиний спосіб компенсувати комплекс неповноцінності - самостверджуватися в своїй величі.

Як повідомляв Знай.ua, Шараскін заявив, що вся наша світова безпека тримається на добрій волі тих, хто хоче її виконувати.