На нинішній рік заплановано п’ятнадцять спільних навчань, зокрема, на південному українському напрямку з румунами та поляками. Про це в ефірі програми «Політика навиворіт» повідомив політолог і військовий експерт Олександр Мусієнко.

«Це велика кількість як для країни, котра не є членом НАТО і навіть не є стратегічним її партнером», - додає ведучий, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снегирьов.

Олександр Мусієнко пояснює: навчання включають практично всі компоненти: повітря, земля, море.

«Тут все задіяно, як і в попередньому році, а в нинішньому, мабуть ще більше. Єдине, що може стати на заваді пандемія, і це єдина причина. В принципі, є підтримка, ми бачимо, що вона суттєва», - зазначає він.

Він детально аналізує, чому здійнявся в Кремлі такий ґвалт за кораблі Сполучених Штатів, які мали зайти в Чорне море.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

«Уявіть собі, що один із них озброєний ракетними комплексами Томагавк. Ракети надзвичайно серйозні й дорогі – понад мільйон доларів за одиницю. Це ж без спускових механізмів, просто ракета. Радіус ураження – до двох з половиною тисяч кілометрів. Уявіть цю ракету в Чорному морі! Інший корабель відповідає за прикриття з повітря», - каже експерт.

Зрозуміло, Кремль напружився і здійнявся ґвалт.

«Росія почала з вимоги: «Заберіть кораблі». А Байден це використав як правильний предмет торгу. Каже: «Добре, кораблі не зайдуть у Чорне море. Але ж ви зробіть кроки назустріч! Відведіть війська, які ви підвели (до кордонів України – Ред.). Два кораблі! Це не флот, не авіаносна група. Це просто два отаких серйозних кораблі, і зразу здійнявся ґвалт», - робить висновок Мусієнко.

Нагадаємо, Бізяєв заявив, що Україні потрібна реформа армії.

Як повідомляє портал Знай.ua, у Росії підтвердили, що до кордонів України рухаються їх танки, БМП та "Іскандери".