Україні потрібно навчитися відстоювати свої інтереси, навчитися говорити «ні». Але як це зробити? Свою думку в програмі «Романенко. Бесіди» висловлює політичний експерт і блогер Тарас Загородній.

«Нам потрібно застосовувати ті методи, які застосовують у себе західні країни. Наприклад, хоче український бізнесмен відкрити справу в Німеччині, а там його запитують: у тебе є довідка від місцевої бізнес-асоціації, що ти завантажуєш підприємства в нашому окрузі? Ні? До побачення. А у нас рівень проникнення імпорту в держзакупівлі - 40 відсотків. При цьому в Японії - 2-3 відсотки, в США теж приблизно стільки. Ніде немає такого свавілля, як у нас», - каже гість програми.

Він зазначає, що річний обсяг державних закупівель в Україні - близько 30 мільярдів гривень, і закликає підрахувати, скільки грошей таким чином викачується з країни.

«У Євросоюзі розуміють, що в Україні є навчена робоча сила, є електроенергія і багато що ще. В таких умовах їм важко бути конкурентоспроможними на українському ринку, тому вони прагнуть нав'язати нам свої умови. Потрібно, щоб в Україні були європейські ціни, але зарплати залишалися копійчаними. Потрібно, щоб зберігалися низька ефективність праці та висока енерговитратність», - вважає Тарас Загородній.

Популярні новини зараз
Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він відзначав, що шанси Володимира Зеленського бути переобраним на другий термін безпосередньо пов'язані з газовими тарифами.

Також Загородній виступив із засудженням реформаторської політики в Нацбанку, МОЗ та Нафтогазі.