У програмі «Як насправді?» для каналу Знай.ua військовий аналітик Дмитро Снєгирьов розповів, чому конфлікт між Ізраїлем і Палестиною вигідний Російській Федерації і які питання вона може вирішити таким чином.

«Росія вирішує для себе кілька питань. Перше: вона чітко дає зрозуміти Ізраїлю, що територія Сирії є недоторканною, відповідно всі військові бази РФ, розміщені на території Сирії, теж недоторканні в моменті нанесення ракетних ударів», - говорить Снєгирьов.

Він зазначив, що те ж саме стосується збройних підрозділів Хесболла, які підконтрольні Іраку. Таким чином Росія встановлює чіткі червоні лінії.

«Друге: 22 травня на території Палестинської автономії повинні були пройти вибори. Відповідно, ескалація напруженості дає можливість Хамасу набрати додаткових політичних балів. Росія, яка посередньо через Сирію або безпосередньо підтримує Хамас, зацікавлена ​​в тому, щоб Хамас встановив фактично єдиноначальність на палестинських територіях», - вважає аналітик.

Крім цього, Снєгирьов розглянув ситуацію в самому Ізраїлі: за два роки там провели 4 виборів, Нетаньяху не може сформувати уряд. Більш того, експерт зазначив, що з огляду на зріз виборців блоку Лікуд, який очолює Нетаньяху, їх на третину складають російськомовні громадяни Ізраїлю. За словами аналітика, вони голосують за Нетаньяху, який в свою чергу дає певні посили в бік Росії.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Погодьтеся, ескалація напруженості грає на руку не тільки Хамасу, але і Нетаньяху, який говорить, що він як військовий - єдиний, хто може зберегти стабільність в державі Ізраїль», - заявив Снєгирьов.

Нагадаємо, Куса розповів про перспективи примирення Ізраїлю з Палестиною.

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів про особливості відносин між Іраном і Україною.