Експерт Інституту майбутнього Ілія Куса в програмі «Романенко. Беседы» розповів про перспективи примирення Ізраїлю з Палестиною. На його думку, нинішні політики не здатні якісно закінчити конфлікт – до влади має прийти молоде покоління.

«Або вони якимось чином миряться, але я думаю, що це буде не при владі Нетаньяху і Махмуда Аббаса, тобто вони обоє мають піти в минуле. Нетаньяху 13 років при владі, це нічого собі шматок часу, він створив мілітарну атмосферу, з якої вони не можуть вийти в Ізраїлі», - зазначив Куса.

На думку експерта, 13 років це дуже серйозний термін і можна навіть вже говорити про політичну спадщину Біньяміна Нетаньяху. Як зазначає Куса, Нетаньяху мілітаризував Ізраїль, що також впливає на перспективу врегулювання конфлікту.

«Я вважаю, що він не здатний це все зробити, тим більше останнім часом його більше цікавлять його особисті політичні амбіції. У нього зараз головна ідея утриматися при владі будь-якою ціною і уникнути судового розслідування. Проти нього йде суд у справі за корупцію, за яку його реально можуть посадити», - підкреслив Куса.

За словами експерта, Нетаньяху навряд-чи здатний припинити цей конфлікт. Також, як зазначив Куса, президент Палестини Махмуд Аббас, якому 85 років, вже не здатний нормально керувати країною. На думку експерта, зміни будуть, якщо до влади прийде більш молоде покоління або Захід насильно змусить сторони йти на поступки.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Мадоян, що для західних партнерів Грузія продовжує залишатися показовим кейсом.

Раніше для Знай.ua Куса пояснив, чому Байден визнав геноцид вірмен і який від цього буде ефект.