На сьогоднішній день опозиції в Грузії так і не вдається створити якусь велику коаліцію, з якою вони будуть виходити на місцеві вибори. Про це розповів незалежний журналіст, медіаексперт Карен Мадоян експерту з міжнародної та внутрішньої політики Юрію Романенко у програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

«Для західних партнерів Грузія продовжує залишатися показовим кейсом. На сьогоднішній день можна говорити про те, що в Грузії у західних партнерів, по суті, вийшло. Тому що коли в Грузії почалась парламентська криза після останніх виборів, то до вирішення цієї кризи тут же підключилися у Вашингтоні», - сказав він.

Мадоян повідомив, що, звичайно, більшу участь в цьому брав Європейський союз. Коли представництво ЄС і посольство США були майданчиками для переговорів між опозицією і владою. На жаль, за його словами, ці переговори ні до чого не приводили, поки не був узятий під арешт лідер «Єдиного національного руху» Ніка Мелія.

«Ми знаємо, що «Єдиний національний рух» - це, по суті, партія Саакашвілі. Коли взяли Ніка Мелія під арешт, його звинуватили ще у попередній справі відомій як «ніч Гаврилова» (так називають події, які відбулися в ніч на 21 червня 2019 року в Тбілісі. Тисячі людей вийшли тоді на вулиці з протестом проти приїзду в країну депутата російської Держдуми Сергія Гаврилова, - ред.), тоді його звинувачували в інспірації заворушень і ця справа нікуди не поділась», - сказав він.

Мадоян розповів, що коли було прийнято рішення брати штурмом офіс «Єдиного національного руху», то при прийнятті цього рішення пішов у відставку Прем'єр-міністр Георгій Гахар, тому що на той момент він відмовився брати на себе політичну відповідальність.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

«І в кінці кінців переговори, які моделював ЄС, виявилися успішними. В результаті вдалося вийти на домовленість, в результаті якої всі політичні в'язні, Ніка Мелія в першу чергу, були випущені, а опозиція прийняла рішення для себе повернутися до роботи в парламент. В цьому році восени в Грузії очікуються місцеві вибори і тоді стане зрозуміло, чи зможе втриматися при владі діюча команда або опозиція зможе надолужити свої втрати під час останніх парламентських виборів», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куси, що події Першої світової війни призвели до геноциду вірменського народу.

Також раніше Глушко розповідала про нововведення Мінфіну.