Футуролог та громадський діяч Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" зазначив, що для того, щоб в Україні працював краудфандинг, і можна було розвивати країну - потрібно вибудувати прозору соціальну мережу і об'єднати мільйон людей.

Олексій Толкачов зазначив, що для того, щоб між українцями з'явилася довіра, і вони могли разом розвивати Україну - потрібно розвивати соціальну мережу.

"Для цього потрібна прозора соціальна мережа. "Прозорро" - це не соціальна мережа. Платформа для публічних продажів. Я кілька разів брав участь в "Прозорро", намагався орендувати якусь нерухомість - мене дуже розчарувало, що я виграю, за прекрасною ціною якийсь об'єкт в оренду, думаю, що мій благодійний фонд нарешті знайде собі будиночок - тут виявляється ні, орендодавець скасував аукціон, йому не сподобалися умови", - сказав Толкачов.

За його словами, в "Прозорро" часто люди мають справу з державою, а значить - з чиновниками.

"Є краудфандингові сайти. Я там намагався збирати кілька разів гроші. Один раз ми збирали на перший короткометражний художній фільм "Міна", знятий в АТО, другий раз - на мій тур "Революція світогляду" по країні. Це складно. Тому що краудфандингові сайти - вони як майданчик для публікації проєкту. Я проєкт заявив, а у відповідь тиша. Немає спільноти. Моє ж завдання - сформувати і спільноту. Скажімо так, живильний бульйон, де мільйон людей будуть скидатися по 100 грн", - додав Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Він зазначив, що так у людей залишиться свобода вибору, і вони зможуть сказати, що вони вважають важливим.

"Так чи інакше - ми можемо вибудувати систему довіри між людьми, коли люди будуть зайняті чимось спільним. І коли проєкт буде не відірваний", - резюмував футуролог.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов зазначив, що функції від держави будуть все більше і більше переходити до суспільства.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Олексій Поволоцький заявив, що розвивати бізнес і залучати інвестиції Україні допоможе ESG.