Директор Українського інституту аналізу і менеджменту політики Руслан Бортник в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявив, що у колишнього міністра охорони здоров'я Максима Степанова є політичні амбіції, тому він повернеться в політику.

Руслан Бортник відзначив, що те, чи буде Максим Степанов під слідством, залежить від того, як він себе буде поводити.

"Якщо він почне конкурувати, скандалити, розкривати речі... Мені здається, що він заспокоївся. Отримав гарантії безпеки і відійде в тінь поки що... Те ж саме стосується і інших міністрів: і міністра інфраструктури, і міністра економіки", - сказав Бортник.

За його словами, обидва цих міністерства контролюють найважливіші державні компанії. При цьому, Міністерство інфраструктури контролює Велике будівництво.

"В цілому - обидва міністерства контролюють активів і бюджетів на кілька сотень мільярдів гривень щорічно. І президент, мені здається, скористався ситуацією, для того, щоб просто поставити своїх людей. Ближчих до Офісу президента... Степанов має політичні амбіції. Написання заяви про звільнення означало б непряме визнання своєї провини. Він має політичні амбіції, він буде повертатися в політику. Швидше за все - в тих чи інших командах Коломойського", - додав Руслан Бортник.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Віктора Ляшко призначили міністром охорони здоров'я після звільнення Максима Степанова.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що, на думку Полякова, "Слугам" довелося звільнити Степанова, щоб його не звільнили без них.