На думку політолога Андрія Золотарьова, Україна зі своїми проблемами вже давно втомила партнерів із Європи. Детальніше про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Від України відчувається втома», - каже політолог про настрої в Європі. Він зазначає, що Франції та Німеччині вистачає і своїх проблем, окрім українських: у Меркель це ризик партії програти на виборах, у Макрона – мусульмани, офіцери, рейтинги Ле Пена.

За словами Золотарьова, у сучасній ситуації Європу влаштує будь-яке врегулювання конфлікту на Донбасі, навіть якщо воно суперечитиме інтересам самої України. «Головне, щоб тут у нас не стріляли, щоб не було натовпів біженців, «чорної діри» на кордоні і так далі. Щоб не виникла примара Югославії», - пояснює він.

Також експерт намагається спрогнозувати дії Росії: варто чекати на гру м’язами та підвищення ставок, адже Москва не відмовиться від своїх цілей, а радше змінить методи їх досягнення. Він нагадує, що до завершення будівництва «Північного потоку» залишається лише 80 кілометрів, а на Керченській протоці цілком можуть розпочати навчання.

У той же час Мінський процес, переконаний політолог, буде заморожений, адже жодна зі сторін конфлікту не зацікавлена у летальному результаті. Золотарьов нагадує, що українську позицію щодо Мінських угод вже давно окреслив Резніков – ані виконати, ані скасувати. «Найпростіше рішення, що лежить на поверхні – просто все заморозити», - підсумовує він.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадуємо, Золотарьов заявив, що Зеленський повинен піти на дострокові вибори.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Золотарьов окреслив очікування західних партнерів від України.