Політолог Андрій Золотарьов у програмі Руслана Бізєева «Культ особистості» розповів, чого хочуть західні партнери від України.

«Справа в тому, що вони хочуть, по-перше, розуміння і контрольованості ситуації. Камінь спотикання – звільнення Коболєва. Людина, яка дуже комфортно себе почувала в кріслі глави «Нафтогазу», вважала, що це вже майже навічно, що це майже його приватна лавка, яка почала вести якусь сепаратну політику... Він з Фірташем воював, але останнім часом знайшли спільну мову – так само як у нього склалися дуже продуктивні відносини з Ігорем Валерійовичем Коломойським. Ну і плюс ще почав підігравати потихеньку в політику...», - говорить експерт.

Золотарьов заявив, що підтримує рішення влади звільнити Андрія Коболєва з посади голови правління НАК «Нафтогаз».

«Я вважаю, що ось це рішення на тлі того, що відбувалося в «Нафтогазі»... Коли обіцяли 20 млрд прибутку, а отримують 11 млрд збитку. Сидить абсолютно каламутна і незрозуміла Наглядова Рада, яка захищає незрозуміло чиї інтереси, кого завгодно, але тільки не країни. Я вважаю, це правильне рішення. Так, американці... Коболєв вважав, що у нього тили надійні», - сказав політолог.

За його словами, влада поки не буде звільняти директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

«Однією з вимог було залишити в спокої антикорупційну вертикаль. Я думаю, зазіхати на антикорупційну вертикаль зараз не будуть. Тому що, по суті, це вертикаль контролю і впливу Сполучених Штатів. Виявляється, це теж в наших умовах працює дуже специфічно – зовсім не так, як в інших країнах. Транслювати досвід Східної Європи на український ґрунт – справа безнадійна», - резюмував Золотарьов.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Загородній пояснив, чим загрожує Україні втручання Заходу.

Також Знай.uа повідомляв, що Золотарьов пояснив, чому відставка Коболєва була сміливим рішенням.