Контрабандисти були, є і будуть завжди. Можна нелегально навіть пачку сигарет у кишені провезти – це вже контрабанда, вважає лідер партії «Сила Нації» і керівник громадської організації «Захист і допомога» Андрій Пелюховський. У студії програми Юрія Романенка «Романенко Бесіди» екскерівник морських портів міркує про природу контрабанди та методи боротьби з нею української влади.

«Те, що РНБО взяла каральний меч, я в багатьох моментах підтримую, - каже він. – Контрабанду потрібно викорінювати розпеченим залізом. Знову-таки, ці рішення небезпідставні, якщо ми розберемо по санкціям РНБО», - стверджує Пелюховський.

За його словами, найпершою і найгучнішою з них була санкція по проросійським політикам. Він нагадав, що за рішенням суду забрали під контроль держави нафтопродуктопровід «Самара – Західний напрямок», по якому в Україну надходило дизельне пальне.

«Я вважаю, що це правильне рішення. Питання, до кого ця труба відійде, хто буде нею керувати? Така ж компанія чи це, дійсно, буде державна власність? Я схвалюю націоналізацію, але я далі не бачу якихось послідовних кроків. Я взагалі за державну власність. Я вважаю, що міць і сила держави визначається власністю держави», - говорить він.

Тому боротьба з контрабандою як явищем цілком виправдана і навіть необхідна, вважає громадський діяч.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, Олександр Кочетков жорстко розкритикував санкції РНБО проти контрабандистів.

Раніше Знай.uа повідомляв, що з контрабандою в Україні починати битися потрібно з верхів.