Сьогодні багато чого в інтернеті можна купити значно дешевше, аніж у магазинах, адже це контрабандний товар, що не оподатковується.

Про збільшення об’ємів контрабанди в Україні розповів у програмі Олексія Толкачова «БДСМ» Павло Себастьянович, український підприємець, письменник і громадський діяч.

Сьогодні проблема контрабанди в Україні стоїть гостро. Гість програми пояснює, що будь-який контрабандний потік у державі завжди реалізовується, існує багато ФОПів, що не мають документів, а перевірка їх минає.

«У нас зараз реформа на те, щоб ловити ФОПів, які нібито задіяні в реалізації контрабанди, яка вже заїхала і організовано стоїть в контейнерах», - розповідає Себастьянович. Тобто увагу звертають саме на офіційно зареєстровані продажі, ФОПів звинувачують у всьому.

Тим не менш, проблеми це не вирішує. На думку підприємця, її розв’язання потрібно починати з митників: це вони повинні закривати контрабандні потоки, що йдуть в Україну.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Натомість цим займається держапарат. «На останньому засіданні РНБО показало, що якісь потоки вона вирішила перекрити, а якісь залишити», - повідомляє Себастьянович. Та він вказує на безрезультатність таких кроків, адже зміни потрібно провести у самій верхівці.

«Поки ви не змінили порядок поведінки чиновників, чіпати бізнес марно», - каже він. Так, саме державний апарат визначає умови, а будь-який бізнес лише працює на них і сам конкретно змінити нічого не може. У цьому плані експерт критикує податкову систему, яка знищує будь-яку можливість вивести Україну на конкурентний рівень. Отже, кожен підприємець повинен зробити авансовий платіж у 20%, а ця умова не задовольняє багатьох.

Нагадуємо, Мельник пояснив, що альтернативне оподаткування вимагає оновленого мислення українців.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що санкції США проти Росії – це елемент політичної боротьби.