Міжнародні санкції проти Росії діють вже далеко не перший рік. Але чи є у них практичний ефект - і чи буде він надалі?

Питання у програмі Михайла Чаплиги «Скажи-ка, дядя» розглядає економіст, фінансовий аналітик, радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ.

«Говорячи про американські санкції проти Росії, потрібно розуміти: це елемент політичної боротьби. Якби не було української проблеми, була б якась інша. США останні 30 років співпрацювали з Китаєм і інвестували в нього, не помічаючи там порушень прав людини. Ніхто не звертав уваги на дискримінацію уйгурів. Тридцять років цього не бачили, а зараз раптом побачили», - говорить Кущ.

На його думку, це дуже цинічна історія. Економіст вважає, що розмови про швидкий розвал Росії ведуть до самозаспокоєння, яке тільки шкодить.

«Якщо ти неправильно оцінюєш противника, ти не можеш правильно розробляти свою стратегію. Це щось на зразок сталінських довоєнних фільмів, де німців показували слабкими та дурними. До чого призвело таке уявлення в перші роки війни?», - зауважує гість програми.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Олексій Кущ заявив, що Україна не скористалася своїм шансом стати газовим хабом.

Також, за його словами, Індія зацікавлена ​​в покупці української авіаційної техніки.