Переговори з країнами, з якими Україна могла б укладати угоди про зони вільної торгівлі, практично не ведуться. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«З Індією у нас є колосальний торговий профіцит, ми продаємо Індії товарів набагато більше, ніж купуємо. У тому числі Індія купує багато нашої промислової продукції і Індія зацікавлена ​​в покупці нашої авіатехніки, але для цього потрібно правильно вибудовувати геополітику», - сказав економіст.

Кущ розповів, що одним бездумним рішенням заради того, щоб заробити 100 мільйонів доларів, ми поставили партію танків до Пакистану при президентстві Кучми. Цією дією ми на кілька десятиліть перекреслили стратегічні відносини з Індією. А Індія – це значна економіка. І підписання зони вільної торгівлі з такою країною було б колосальною вдачею для України.

«Або, наприклад, якщо взяти той же Ірак - це унікальна для нас країна, яка зараз починає активне відновлення національної економіки. Вкладає гроші в інфраструктуру і має потребу в металі і в будівельній техніці», - сказав економіст.

Кущ повідомив, що підписання зони вільної торгівлі з Іраком теж було колосальним імпульсом для нашої зовнішньої торгівлі. Тим більше, що в Іраку перебував наш військовий миротворчий контингент, а ми не змогли цей факт використати на свою користь.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«В Україні є абсолютна зовнішньополітична, економічна, торгова і геополітична беззубість і безсилля наших політичних еліт. Індія і Ірак це лише два приклади країн, з якими ми могли б розвивати відносини», - резюмував економіст.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що безправними у своїй країні стають люди, які цю країну фактично і побудували.

Також раніше Кущ розповідав, що через кілька років держава залишиться і без грошей, і без землі.

https://www.youtube.com/watch?v=Ws7zMMFPhp8&feature=youtu.be