На виділені гроші пенсіонери йдуть купувати соціальні товари у тих же підприємців і ці гроші повертаються в бюджет у вигляді податків, - Кущ

Реальної допомоги, яка б йшла нужденним в Україні, на жаль, немає. Такий соціальний расизм, який вкорінюється в нашій країні, є причиною відсутності людиноцентричної політики. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Цей соціальний расизм - це наслідок схильності до простих рішень, коли все відрегулює рука ринку, а державу потрібно максимально усунути з економічної системи, тому що вона неефективна», - сказав економіст.

Кущ розповів, що на прикладі цін за комуналку і газових тарифів ми бачимо, як все відрегулює рука ринку. Тому, на жаль, ці елементи соціального расизму, які раніше проявлялись частково, тепер в період епідемії, в період кризи вони проявляються максимально.

«Безправними у своїй країні стають люди, які цю країну фактично і побудували. Відповідно, якщо ми говоримо про сьогоднішню владу, то на вершині її пріоритетів знаходиться корупціонер і зовнішній кредитор. Можливо, ще деякі олігархи», - підкреслив експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Кущ сказав, що при цьому корупціонери як правило прикривають олігархів і зовнішніх кредиторів і всі вони діють в одній зв'язці. Відсутні масовані програми допомоги населенню, які дійсно могли б підвищити платоспроможний попит і дати заробити тим же підприємцям, тому що гроші циклічні.

«На виділені гроші пенсіонери йдуть купувати соціальні товари у тих же підприємців і ці гроші повертаються в бюджет у вигляді податків. Прості істини, але в системі простих рішень нинішньої влади ці прості істини, на жаль, не приживаються», - резюмував економіст.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що Центральний Банк не може самостійно боротися з інфляцією пропозиції.

Також раніше Кущ розповідав про механізми появи тіньової економіки.

https://www.youtube.com/watch?v=s6IqqMSRcrM&feature=youtu.be