Нещодавно президент України зробив офіційний візит у Туреччину. У своєму блозі «Чесний погляд на економіку» Олексій Кущ, експерт і економіст, розповів, що це закінчилося незначними меморандумами.

Ведучий повідомляє, що сталося після цього візиту Володимира Зеленського у Туреччину: їхній міністр закордонних справ виступив із офіційною заявою про нейтралітет у конфлікті України з Росією. «Ця заява стала схожою на холодний душ», - коментує Кущ.

Економіст також нагадує, що не так давно по дну Чорного моря запустили вже й турецький потік, що постачатиме у Європу російський газ. До цього Туреччина мала блакитний потік, а у її планах на майбутнє - газопровід «TANAP», яким до Європи йтиме азербайджанський газ.

А відтак Кущ робить висновок, що Туреччина бачить себе південно-європейським газовим хабом і впевнено прямує до цієї мети. «І таке ж завдання у Німеччини, яка хоче стати осьовим європейським газовим хабом», - розповідає експерт і додає, що подібні амбіції має й Польща, але щодо східноєвропейського простору.

«Україна, яка має найбільші унікальні можливості з транспортування газу, їх упустила - це треба вміти», - коментує Кущ ситуацію. Первинні можливості ж Туреччини він оцінює набагато нижче, натомість ця держава транспортує російський газ і побудувала для цього вже другу гілку газопроводу, а також активно займається проєктом постачання у Європу азербайджанського газу.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадуємо, Кущ заявив, що 30 років тому Туреччина була економічно дуже схожа на Україну.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Індія зацікавлена в покупці української авіатехніки.

https://www.youtube.com/watch?v=Ws7zMMFPhp8&feature=youtu.be