Україна може втратити свій промисловий і аграрний потенціал у зв'язку з некомпетентними діями влади в економіці. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Уявімо, якщо завтра до влади прийдуть люди, які професійно розбираються в економіці, вони створять ефективні інструменти, щоб залучити інвестиції в створенні виробництва в Україні з високим рівнем доданої вартості. Як це зробили турки, якщо подивитися на структуру турецького експорту 30 років тому, вона була дуже схожа на нашу сьогоднішню», - сказав економіст.

Кущ розповів, що в 80-х роках 20 століття Туреччина експортувала сільськогосподарську сировину, населення країни було приблизно 40 мільйонів чоловік. Зараз Туреччина - це країна, яка експортує товари з високим рівнем доданої вартості і є одним з найбільших постачальників електротехніки на європейський ринок.

«Туреччина розвиває й інші галузі, в тому числі за допомогою технологічних, індустріальних парків. Туреччина просто так на свій ринок не пускає, якщо ти хочеш продавати свою продукцію на турецькому ринку, тоді ти не повинен будувати супермаркет і продавати через нього товари своїх компаній. Потрібно будувати завод, який вироблятиме свою продукцію», - сказав економіст.

Кущ повідомив, що на побудованому заводі працюватимуть турки, а податки сплачуватимуться в турецький бюджет і це будуть товари, випущені в Туреччині. Турки вже створили своє авіакосмічне агентство і підійшли в притул до створення свого турецького гелікоптера, ракетоносія. Турки хочуть активно освоювати космос для того, щоб займати провідне місце в світі.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Якщо 30 років тому Туреччина була економічно дуже схожа на Україну, то у них зараз зовсім інший тип економіки. Україна повинна створювати свою програму розвитку, яка дозволить через 20 років створити свій новий тип економічної системи. Але цього не станеться, якщо ми підпишемо угоди про створення зони вільної торгівлі з Туреччиною, український ринок заповнять дешеві турецькі товари. В зв’язку з чим інвестори не захочуть приходити в Україну», - резюмував економіст.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що безправними у своїй країні стають люди, які цю країну фактично і побудували.

Також раніше Кущ розповідав, що через кілька років держава залишиться і без грошей, і без землі.

https://www.youtube.com/watch?v=Ws7zMMFPhp8&feature=youtu.be