Чи можна ввести альтернативну систему оподаткування в Україні та чи з’являться в такому разі організації, що оптимізують процес оподаткування за допомогою неї?

Свою думку щодо цього висловив Андрій Мельник, засновник успішної школи із розвитку активного мислення Cowo.guru, у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенко.

Питання введення системи альтернативної сплати податків сьогодні доволі цікаве. Мельник навіть порівнює його із дозволом відкритого продажу марихуани.

Згідно із цією системою, кожен підприємець може самостійно вирішити, хто буде споживати податки і куди їх перераховувати – на корисні для суспільства речі чи в державний бюджет. Тим не менш, Україна сьогодні, каже гість програми, не готова до цього. «Якщо це зробити зараз, то скоріше з’являться “організації-помийки” чи “квазі” суспільно корисні організації, бо ми звикли до того, що крадуть і нічого не змінюється», - пояснює Мельник.

Щодо змін, то тут, на його думку, починати варто зі свідомості українців та способу їхнього мислення. Для підприємців же з оновленим мисленням систему альтернативного оподаткування ввести можна: вони скористаються нею правильно та принесуть користь для держави. Натомість поки що ситуація в країні така, що звичкою є радше ухилення від податків.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У цьому контексті Мельник звертає увагу на поняття містянина та громадянина – це усвідомлення свого проживання у певному місці. «Якщо подивитися на Київ, мені здається, що ми в цьому місті не живемо», - констатує він.

Нагадуємо, Мельник назвав три кроки, як змінити систему України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, більше чи менше втручання держави у приватний сектор необхідно Україні.