В ефірі програми «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка засновник комерційно успішної школи із розвитку активного мислення Cowo.guru Андрій Мельник розмірковував над питанням, що необхідно Україні: більше ролі держави у приватному секторі чи навпаки, мінімум державного втручання по аналогії з Америкою.

Він розповів, що, на його думку, далеко не все можна вивести у приватну власність. Розмірковуючи над цим питанням, чи Україні потрібно зараз більше чи менше участі держави у сфері підприємництва, він зазначив, що не має на це прямої відповіді.

«Мені здається що центральна проблема – це правила гри. Якщо б у держав були зрозумілі правила гри, тоді в мене питань до неї не було. А виходить, що правила гри не стабільні, держава і люди, які не можуть вирішити проблему, якось керують процесами в державі. Виходить, вони начебто вважають, що краще це перекласти на плечі приватного підприємця чи бізнесу», - каже Мельник.

Гість програми зазначив, що, наприклад, найбільш відомий курс Майкла Сендела (американський політичний теоретик, - ред.) «Справедливість» дуже яскраво показує приклади, коли в суспільстві усе в порядку, тобто розвивається закономірно, з минулого настає майбутнє, то держави не потрібні.

«Всі приватні установи потім на правилах, які існують, вони можуть існувати. Але, як тільки відбувається колапс, має прийти регулятор, бо кожен підприємець буде забирати і тягнути на свою сторону», - заявив Мельник.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тобто, на його думку, в кризових випадках держава повинна активно втручатися, зокрема, як економічний агент.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Рибчинський розповів, у якому напрямку Україні розвиватися після 30-ти коротких років незалежності.

Раніше Омелян заявив, що українські міністри повинні відповідати за кадри, яких вони призначають.