Політолог Михайло Чаплига у програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів про інформаційну бульбашку, в якій нас тримає телебачення. На його думку, українцям спеціально не дають можливості думати, показуючи дрібні і непотрібні проблеми.

«Секрет свободи в тому, щоб захищати людей, також секрет тиранії в тому, щоб тримати їх у невігластві. Те, що відбувається з нашим телевізором в інформаційному просторі – це бульбашка сільської самодіяльності, в порівнянні з імперською величчю, якщо включаєш будь-які інші канали», - зазначив Чаплига.

На думку політолога, в Україні, як тільки якісь медіа або канали намагаються вийти за існуючі рамки, вони відразу ж нарікаються лобістами чужих інтересів і розповсюджувачами ворожих наративів.

«Одна біда – для того, щоб знати ці наративи, ті, хто нас звинувачують, повинні самі вийти за цю мильну бульбашку. Тому що якщо сидіти всередині нашої мильної бульбашки телеканалів, які, прости Господи, називаються телеканалами у нас, то це як: уявіть село, де кабельне телебачення на 10 каналів і воно розповідає про життя цього села і про будинок культури в сусідньому селі», - сказав Чаплига.

За словами Чаплиги, коли люди бачать світові телеканали, їх світогляд змінюється, тому що вітчизняне телебачення лише показує побутові та локальні проблеми. Як зазначив політолог, спроби міркувати і вийти за межі інформаційної бульбашки у нас караються.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«Перебуваючи за кордоном, розумієш, наскільки жалюгідно і дрібно виглядає ця бульбашка, яку надули для нас. А тепер уявіть, що щоб управляти нацією достатньо її посадити в серединку інформаційної бульбашки», - підкреслив Чаплига.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Чаплиги, що незважаючи на різні погляди, українці повинні залишатися єдиним цілим.

Раніше для Знай.ua Чаплига розповів про принципи роботи ЗМІ.