Політолог Михайло Чаплига під час прямого ефіру в програмі «Чаплига відповідає» розповів про принципи роботи ЗМІ. За його словами, ЗМІ спеціально транслюють провокаційні теми, а також, як він зазначив, «прозорих» ЗМІ – не існує.

«У того, хто має відношення до техніки, коли побачить паровоз, перше, що в голові народиться – рух. Рух в паровозі народжує холодна вода і гаряча пара. Якщо змішати і буде тепле, а тепле – рух не дасть», - зазначив Чаплига.

Таким чином, політолог пояснює принцип роботи телеканалів: вони «теплими» бути не можуть, вони повинні бути гарячими, щоб привертати до себе якомога більше уваги. На думку Чаплиги, канали спеціально змішують холодне з гарячим, щоб робити цікавий контент.

«Якщо ви пишете про щось соціальне, політичне і економічне, ви завжди будете заангажовані. Свобода слова полягає в тому, що у вас є пульт, на якому є кнопки і ви можете їх перемикати, і на кожному з цих суб'єктивних каналів, ви можете почути суб'єктивну точку зору, але ви будете бачити різницю цих думок», - сказав Чаплига.

За словами експерта, не існує ЗМІ, яке цілком може дотримуватися балансу і кришталевості думок – навіть спілкування всередині колективу і наявність певних настроїв у команди може впливати на матеріали.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікувала заяву Чаплиги, що Україна в лещатах між РФ і ЄС.

Раніше для Знай.ua Чаплига пояснив, про що насправді говорив Путін перед Федеральними зборами.