Політолог Михайло Чаплига в програмі «Чаплыга. Без вопросов» заявив, що Україна в лещатах між РФ і ЄС. На його думку, Захід і Росія намагаються нав'язати Україні свої інтереси, ставлячи ультиматуми.

«Третя хвиля базується на неминучості лещат між ЄС і РФ. ЄС погрожував ультиматум нашим викотити до грудня, а викотив тільки зараз, в Парижі. А ультиматум простий – «Штайнмаєр» плюс вода в Крим, в іншому випадку повернення в точку нуль», - зазначив Чаплига.

За словами Чаплига, точка «нуль» – це підписання нових Мінських домовленостей. На думку експерта, Мінські угоди – це акт капітуляції, з метою зупинити наступ.

«Порошенко все підписав – війна зупинилася, але не закінчилася. Ніхто ніякий акт виконувати природно не збирався, а він закріплений голосуванням. Раз «Мінські» це лише зупинка війни, то відмова від них це повернення в точку до їх підписання. Так, армія більш боєздатна, але подивіться на бюджет і соціальну ситуацію», - підкреслив Чаплига.

На думку політолога, війна Україні не вигідна, але і здавати свої позиції не вигідно. Як зазначає Чаплига, Україна опинилася в лещатах між ЄС і Росією.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Чаплига, що треба було пустити гроші в освіту, медицину і в армію.

Раніше для Знай.ua Чаплига пояснив, про що насправді говорив Путін перед Федеральними зборами.