Чи стартувала вже передвиборча гонка? І якщо так, то хто бере в ній участь? Це питання в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політичний експерт і блогер Руслан Бізяєв.

«Останнім часом проходить стільки соціологічних опитувань, що їх результатами можна наряджати новорічну ялинку. Така кількість соцопитувань - це неспроста. Люди, які в них з'являються, вже знаходяться під пильною увагою - і впливом. Зрозуміло, що там є підмалювання, і деякі товариші туди не вписуються від слова «зовсім». Але основна п'ятірка вже зрозуміла: Зеленський, Бойко, Порошенко, Тимошенко, Кличко», - вважає політолог.

З приводу Дмитра Разумкова він зауважив: що в Україні існує традиція: спікер не стає президентом. У цього політика, вважає Бізяєв, безумовно є майбутнє, але замахнутися на президентство вже у 2024 році йому буде не під силу. Що ж стосується російськомовного населення південного Сходу, то його, поза всякими сумнівами, буде представляти Бойко.

«У Бойка хороший особистий рейтинг - від 9 до 12 відсотків. В принципі, він непоганий спаринг-партнер, але тільки для одного флангу - він може закрити тільки Південний Схід. А ось Віталій Володимирович при певних розкладах може закрити і Центр, і частину Заходу, і дещо взяти на Сході», - говорить Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він передбачив швидке посилення військового конфлікту в Сирії у зв'язку з ослабленням позицій президента Туреччини Ердогана.

Також Бізяєв зазначив, що політики багатьох країн схильні робити красиві заяви, але при цьому діяти, виходячи з практичних інтересів.