Турецьке керівництво неодноразово заявляло, що підтримує територіальну цілісність України. Це просто слова - або за ними щось є? Ситуацію в програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» коментує політичний експерт, бізнесмен і блогер Руслан Бізяєв.

«Політики багатьох країн роблять гучні заяви, але коли доходить до справи, діють відповідно до своїх інтересів. Адміністрація Обами заявляла, що підтримує територіальну цілісність України, але що вона зробила? Або візьмемо Францію, у якої є авіаносна ударна група «Шарль де Голль». Що заважало надіслати її на допомогу Україні?», - запитує експерт.

Він закликає не плутати реальність і дипломатію. У дипломатії робляться ретельно вивірені заяви, але в реальності відбувається дещо інше. Кожна країна намагається відстоювати свої національні інтереси.

«Зверніть увагу на карабаський конфлікт. З ким там домовлялася Туреччина? З Іраном або з Вірменією? Ні, з Росією. Фактично карабаський конфлікт - це домовленість Росії та Туреччини. А позиції Азербайджану і Вірменії - це вже похідні від цих домовленостей. Цю проблему вирішили за Азербайджан і за Вірменію», - говорить Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

Раніше, як повідомляв Знай.ua, він відзначав, що Україну не приймуть в НАТО, поки Франція і Німеччина не змінять свою позицію з цього питання.

Також Бізяєв прогнозував, що в найближчі два місяці Україна не отримає новий транш від МВФ.