Ось уже котрий рік, з самого початку російської агресії, для України актуальним є питання: чи надасть нам Америка військову допомогу?

У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» свою думку висловлює політичний оглядач, бізнесмен і блогер Руслан Бізяєв.

«Військова допомога Україні - це точно не про адміністрацію Байдена. Як то кажуть, відділ фантастики знаходиться поверхом вище. А поки не зміниться позиція Франції та Німеччини, всі розмови про вступ до НАТО мають чисто внутрішній порядок. Це все для виборців. Крім того, нам необхідно розуміти, що курс на вступ в НАТО - це однозначно загострення відносин з Росією. Тут уже варіантів не буде, ми просто перетворимося в поле бою між Росією і США», - говорить Бізяєв.

За його словами, саме цю конструкцію розігрували у 2014-2016 роках і зараз російські офіційні особи прямо або завуальовано говорять: всі питання по Україні ми будемо вирішувати з американцями. Україна - це не самостійний гравець, не суб'єкт, тому говорити з нею нема про що.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«За дивним збігом обставин, адміністрація Джо Байдена робить все, щоб підтримати цю концепцію. Але з 2016 року спливло багато води. І зараз, щоб зміцнити вплив США, нехай навіть в ситуативному союзі з Великобританією, знадобиться багато зусиль», - вважає політолог.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Руслан Бізяєв вказував, що зараз щодо України інтереси США і Сполученого Королівства збіглися.

Також, на його думку, в сучасній політиці потрібно вміти швидко змінювати сторону.