Політичний оглядач, експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чому візит держсекретаря США Ентоні Блінкена та його заступниці з політичних питань Вікторії Нуланд в Україну відбувся так швидко.

«Час зараз взагалі в геополітиці біжить швидко, враховуючи, що вже зараз відбуваються події глобального масштабу. В першу чергу, це зустріч G7, яка зараз проходить, потім намічені переговори Путіна – Байдена, потім, я думаю, неминучими будуть переговори між президентом Франції і президентом Сполучених Штатів Америки, і прем'єр-міністром Великобританії... Всі ці події свідчать про те, що дипломати зараз працюватимуть в посиленому режимі. Все-таки реальна політика – це в першу чергу дипломатія», - говорить експерт.

За його словами, цей візит має непряме відношення до можливої ​​зустрічі президента України Володимира Зеленського і президента РФ Володимира Путіна.

Бізяєв зазначає, що США неформально, але дуже сильно впливали на ситуацію в Україні в епоху адміністрації Барака Обами, в якій Джо Байден працював віце-президентом, а Вікторія Нуланд – помічницею держсекретаря з питань Євразії.

«Фактично американці намагалися весь цей час – з моменту початку конфлікту і до того моменту, коли відбулася інавгурація нового президента США Дональда Трампа – досить щільно працювати в Україні... Американці досить щільно сиділи, але за 4 роки Трампа вони дуже багато тут втратили. І тепер вони просто хочуть цей колишній вплив повернути. Але для цього їм необхідно, щоб Україна йшла чітко у фарватері американської політики. Вірніше, я навіть зараз би назвав, судячи з останніх спільних заяв, британо-американської. На цьому етапі по відношенню до України інтереси Великобританії та Сполучених Штатів ситуативно збіглися», - резюмував оглядач.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бізяєв розповів про концепцію РФ «Велика Євразія» та місце Донбасу в ній.

Також Знай.uа повідомляв, що Снєгирьов пояснив, навіщо Франції потрібен Нормандський формат.