Політичний експерт Дмитро Снєгирьов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чому Великобританії вигідно підтримувати Україну.

«Після Brexit Велика Британія заявляє про свою виключну роль в питаннях врегулювання чи то впливу на внутрішньоєвропейські, скажімо, політичні виклики. Наразі створюється вісь Лондон – Анкара, і, відповідно, ця вісь – це територія України, і Київ дотичний до прийняття певних рішень Кабінетом Великої Британії», - каже експерт.


Він нагадав, що Британія виділила Україні кредит у розмірі 1,2 млрд фунтів на розбудову українського флоту та будівництво двох військово-морських баз.

«Це фактично військова присутність Великобританії на території України. Чи не розуміють це росіяни? Прекрасно розуміють. Чи не розуміють це, власне, той самий Макрон? Розуміє. Власне, чому Франція виступає проти розширення Нормандського формату за рахунок Великої Британії. Вони не хочуть бачити ще одного ключового гравця на європейській арені», - сказав Снєгирьов.

Також експерт пояснив, для чого Франції потрібен Нормандський формат.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

«Макрон прекрасно розуміє: політична кар’єра Меркель завершена, відповідно, наступного року у нього вибори. Які можуть бути преференції? Преференції миротворця. Країни, яка врегулювала регіональний конфлікт. Неважливо, за чий рахунок, важливо, хто врегулював. І Макрон тисне свою лінію. От вам прагматизм, не більше того», - резюмував він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Друзенко заявив, що статус партнера поза НАТО вигідніший Україні.

Також Знай.uа повідомляв, що Бортник розповів, яка роль США в перемовинах по Донбасу.