Причини, з яких Україні можна не чекати на повномасштабну війну з боку Росії, назвав у своїй програмі «Развилка» Руслан Бізяєв, політичний оглядач та експерт Українського інституту політики.

«Політика – це логіка», - стверджує Бізяєв. Це, на його думку, і є причиною того, що нападу з боку РФ не буде, як і повномасштабної війни. Він пояснює, що президент Росії насправді доволі раціональний, хто би що не говорив, а такий крок зруйнував би будь-яку політичну логіку. «І навіщо їм було в цій ситуації нападати?», - питає він.

З іншого боку, політолог нагадує про існування глобальної російської концепції «Велика Євразія», у рамках якої планується розв’язати ті конфлікти, що ще залишилися на пострадянському просторі. Донбас – одне із завдань.

На думку Бізяєва, останні півтора роки дії РФ дуже показові в цьому плані. «Росія готова знизити градус конфлікту, але при цьому ж Росії, зрозумійте, теж треба красиво з цієї ситуації вийти», - пояснює він.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадуємо, Бізяєв розповів, які перспективи розвитку осі Лондон-Київ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, як політики використовують історію для вирішення своїх завдань.