Політичний оглядач, експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв у своїй програмі «Развилка» відповів на питання глядача: чи правильно Україна зробила, обравши Бандеру і Шухевича в плані історичного фундаменту?

«Неправильно, абсолютно неправильно. Не можна ґвалтувати історію. Історія – дама злопам'ятна, вона завжди приходить за своїм. Тому я категорично проти того, щоб був перекіс, причому перекіс в один бік. А проблема в чому? А проблема в тому, що історії України досі немає. Є історія окремих регіонів, яку потім просто використовують політики: одні валять пам'ятник Жукову, інші його захищають... Це політичний баланс, це політичне кредо, це політичні очки», - говорить експерт.

Він виступив проти того, щоб тільки Бандера і Шухевич були героями. На його думку, Україні треба написати свою історію, яка не розділяла б суспільство навпіл.

«Викреслювати минуле УРСР категорично не можна. Якщо ми візьмемо з точки зору і історичного минулого, і, найголовніше, майбутнього – нам треба написати історію України, зробити пантеон героїв, який не суперечив би, не розривав країну навпіл. Тобто треба йти від ось цієї концепції, яку дуже добре продукували останні 6 років, яка ділила країну на кілька таборів. Тому що політики потім це використовували просто для того, щоб вирішити свої завдання», - сказав Бізяєв.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортник пояснив, чим буде займатися спецпредставник США в Україні.

Також Знай.uа повідомляв, що Руслан Бортник пояснив, чому переговори про мир неефективні.