Політолог Михайло Чаплига у програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів про важливість системи оцінок в освіті. На його думку, саме в конкурентному середовищі людина може розвиватися, а це середовище як раз таки створюють змагання з іншими учнями за оцінки.

«Товариші починають розповідати, що будуть скасовувати оціночну систему, наче всі ці оцінки в школах, дух змагання – це пережитки радянського минулого. Оцінки будуть, принаймні, при мені. Так, я поверну 5-бальну систему і дух змагань», - зазначив Чаплига.

За словами експерта, система оцінювання вкрай важлива, бо саме вона змушує людину перевершити інших, що дає мотивацію до розвитку, адже кращий прогрес – в конкуренції. Як зазначив політолог, уряд замислюється про скасування системи оцінювання, тому що, за їхніми словами, це травмує дітей. Далі Чаплига навів приклад зі своїм малолітнім сином.

«Я поки відпочивав, оскільки у нас все дистанційно, син займався на пляжі математикою. І як же він засмутився, коли кілька разів вчителька не висилала, хто скільки балів отримав. Йому дуже важливий дух змагань і багатьом він важливий. У відповідь я почув, що таких як я і таких дітей 10-20%, а 80% страждає від цього всього. Друзі, освіта та навчання – це страждання», - підкреслив експерт.

На думку політолога, ця тенденція сформувалася в 90-х, коли менталітет людей був, що нічого робити не треба, вчитися не треба і все само прийде.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Чаплиги, що незважаючи на різні погляди, українці повинні залишатися єдиним цілим.

Раніше для Знай.ua Чаплига розповів про принципи роботи ЗМІ.