Андрій Антоненко, затриманий за звинувачення у справі Павла Шеремета, не був учасником політичної гри. Тим не менш, вийшовши з-під варти, він поспішив на зустріч з Порошенком.

Про це розповів у своєму блозі фахівець з правознавства Геннадій Друзенко.

Ведучий розповідає, що ключовим аргументом щодо звільнення Андрія Антоненка, очевидно, була його відмова від участі в політичній грі, відмова йти у депутати. Принагідно він зазначає, що Юлія Кузьменко вчинила навпаки. «Він не хоче політизувати цю справу. Він хоче справедливості і законності щодо себе. Я не був присутній при цих розмовах, але уявляю їх собі приблизно так», - припускає Друзенко.

Експерт нагадує, що Антоненка звільнили в п’ятницю, аби Великдень той провів удома. За його словами, це рішення ухвалили ще з самого початку страсного тижня.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Хай причиною звільнення Ріфмастера й назвали невинуватість, Друзенко не відкидає аргумент і політичного характеру. «В цій ситуації першим з топ-політиків, з ким Андрій в “обнімочку” розходиться по всіх соцмережах, є Петро Порошенко», - каже фахівець. За цей крок, переконаний він, Ріфмастерові ще доведеться відповісти, як і всім, хто посприяв його звільненню.

Нагадуємо, Друзенко розповів, чому захотів сидіти замість Антоненка.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що фігурантка у справі Шеремета Кузьменко перервала мовчання після СІЗО.