Головні особи платформи «Центр національної стійкості і розвитку» екс-секретар РНБО Олександр Данилюк і екс-генпрокурор Руслан Рябошапка при різних президентах постійно потрапляли в скандали, при тому, що обидва ніякими досягненнями на державних посадах не запам'яталися.

Саме тому їхній новий політпроект виглядає як «партія збитих льотчиків», пише «Апостроф».

«З таким шлейфом «реформаторів» виборцю продати досить важко. З пам'яті народної ще не стерлося безліч спогадів. Втім, навіть не це головне - в українській реальності ти можеш прославитися корупціонером і цинічним обманщиком, але при цьому запам'ятатися причетністю хоч до чогось хорошого. А ось з цим у Данилюка і Рябошапки найбільші проблеми», - зазначають журналісти.

Наприклад, ще під час роботи на Порошенка Данилюк неодноразово потрапляв в корупційні скандали, йдеться в статті. Зокрема, генпрокуратура цікавилася питанням, звідки у скромного (за декларацією) керівника Координаційного центру з упровадження економічних реформ при адміністрації Януковича з'явився будинок і VIP-автомобіль.

«У 2016 році з'ясувалося, що вступивши на посаду міністра фінансів, Данилюк приховав той факт, що залишається директором лондонських компаній Rurik Real Estate Investment і CEE Investment & Advisory LLP. Більш того, як вдалося з'ясувати журналістам «1 + 1», агентство нерухомості Rurik Real Estate Investment, що належить Данилюку і яким він керував в Лондоні, взагалі не здійснювало ніякої діяльності - не мало офісу і було схоже на фіктивну фірму-прокладку», - йдеться в статті.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Рябошапку ж звинувачують в провалі реформи прокуратури та участі в головному кейсі, який вдарив по репутації екс-генпрокурора - затримання Андрія Антоненка, Яни Дугарь і Юлії Кузьменко у справі вбивства журналіста Павла Шеремета. Саме Рябошапка підписував підозри.

У підсумку на посаді генпрокурора Рябошапка протримався рекордно мало - з серпня 2019 року по березень 2020 го. Верховна Рада висловила главі ГПУ недовіру.