Авіаконструктор Анатолій Вовнянко у програмі «Романенко. Беседы» розповів про кадрову систему в СРСР. За його словами, всі могли досягати успіхів – усе залежало лише від знань і таланту.

«У Радянському Союзі проблема України була в підборі кадрів. Кадрова проблема в Радянському Союзі була така ж, як зараз в Китаї», - зазначив Вовнянко.

За словами авіаконструктора, в СРСР обирали одних з кращих фахівців і в міру їх досягнень, вони могли рухатися по кар'єрних сходах, тобто досягати керівних посад.

«Тому всі рівні від низу до верху обіймали професіонали. Щоб там хтось по протекції потрапив – це були одиниці на тисячу, а всі решта завдяки своїм знанням і ентузіазму. Якщо взяти, наприклад, того ж простого хлопця, яким був Петро Васильович (Петро Валабуєв – авіаконструктор, Герой України, - ред), який народився десь там в Луганській області і рано втратив батька», - підкреслив гість програми.

Як зазначив Вовнянко, кадрова система в СРСР була побудована так, що кожен, хто реально був талановитий, мав шанси домогтися висот. Гість програми привів в приклад Петра Валабуєва – звичайного сільського хлопця, який вступив до Харківського авіаційного інституту і завдяки своєму таланту став великим авіаконструктором.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також авіаконструктор додав, що «Мрія», насправді, це глибока модифікація АН-124. Він дуже швидко створювався. За паперами, його повинні були за 2,5 роки побудувати, а побудували за 3,5 роки.

Нагадаємо, Знай.ua заяву Куси про війну на Близькому Сході, що ситуація дійшла до кульмінаційної точки.

Раніше для Знай.ua Вовнянко розповів, як вбивають «Антонов».