Герой України, поет-пісняр Юрій Рибчинський вважає, що прийшла пора скасувати регалії для артистів. На його думку, всілякі державні відзнаки та творчі спілки – це інструмент керування, а не еквівалент таланту. Про це він розповів у програмі Євгена Рибчинського з циклу «Розмови з батьком».

«Не буду приховувати: як нормальна людина, я теж хотів бути народним. Я не заздрив. Для мене артисти, які співали мої пісні, були прикладом, що і я рано чи пізно отримаю це звання», - розповідає Юрій Рибчинський.

Він згадує, що композитор Ігор Поклад, у творчому дуеті з яким було написано чимало пісень, отримав звання Народного задовго до того, як його присвоїли Юрію Рибчинському.

«Йому дали звання набагато раніше за мене, і Заслужений діяч мистецтв, і Народний артист, він став лауреатом Шевченківської премії, - каже він. – І це нормально», - пояснює поет і драматург.

Він розмірковує, якою може бути реакція мистецької спільноти, якщо раптом в один прекрасний день усі їхні регалії можуть бути скасовані указом президента чи уряду.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

«Я можу сказати за артистів естради: більшість із тих, хто дійсно є народними артистами, - такі як Зінкевич, Ротару, Ніна Матвієнко, Іво Бобул, Павло Зібров – вони вже настільки зробили ім’я, яке вище, ніж просто там Народний, що ніхто виступати проти не буде. Проти скасування регалій будуть виступати провінційні Народні артисти. Він має звання і, може, дуже хороший артист і хороша людина, але він Народний артист Полтавської області, а той – Народний артист Закарпаття. Але не України! Для того, щоб бути Народним артистом України, тебе і твої твори повинна знати вся Україна. А у нас є дуже багато Народних і Заслужених артистів, яких ніхто не знає», - пояснює поет.

Нагадаємо, мова – це складне питання, яке не може бути вирішено указами, так ще й у короткий термін, - Рибчинський.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський зізнався в любові до Ірини Білик на всю країну: "Мені потрібен валідол".