Політолог Андрій Золотарьов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявив, що затримання в Мінську журналіста Романа Протасевича - це справа президента Білорусі Олександра Лукашенка, а не Російської Федерації.

Андрій Золотарьов заявив, що в затриманні Романа Протасевича не простежується "рука Кремля".

"Я думаю, у Лукашенка цілком дієздатне КДБ, здатне діяти самостійно. Можливо, були якісь консультації, але думаю, це обійшлося без втручання російських спецслужб. Максимум - ділилися інформацією, оскільки зрозуміло, що резидентура за кордоном, Росія володіє значно більшими можливостями, ніж Білорусь. Скільки у неї - 8-10 млн (населення, - ред.), зрозуміло, це не настільки багата країна, щоб тримати розгалужену мережу. Це було, перш за все, справою Лукашенко. І ця справа штовхне його далі", - сказав Золотарьов.

Він зазначив, що питання дискусійне, що далі робитиме Москва з Олександром Лукашенком.

"Залишить ще попрацювати, або знизить з посади голови колгоспу до головного агронома - це питання дискусійне. Але те, що Білорусь ще далі штовхається до Москви - це абсолютно очевидно", - додав Андрій Золотарьов.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, в Раді вимагають припинити імпорт електроенергії і авіасполучення з Білоруссю.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що сьогодні Денис Шмигаль заявив, що Україна блокує авіасполучення в Білоруссю через ситуацію з Ryanair.