Співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявив, що Білорусь і Росія вважають законними дії із захоплення літака Ryanair, і Російська Федерація брала в них участь.

"Не знаю, чи можна це (захоплення літака Ryanair, - ред.) назвати тероризмом. Це акт дій держави, яка в своєму повітряному просторі вирішила діяти таким чином, що це викликало негативну реакцію з боку тих країн, які впливають на світову політику і впливають на саму Білорусь... Для міжнародної спільноти в особі Європи, Сполучених Штатів, і ще низки країн, і України в тому числі - ці дії є незаконними. Для Росії і для Білорусі - ці дії законні", - сказав Юрій Романенко.

Він зазначив, що Росія має безпосереднє відношення до ситуації з Ryanair, оскільки Білорусь не могла б провести таку спецоперацію в масштабі Європи.

"Коли необхідно, щоб агенти з країни в країну ганялися за якоюсь людиною, в даному випадку - Протасевичем. І щоб це все розпланувати. Це операція високого рівня. Які готуються місяцями, які вимагають ретельного спостереження за об'єктом, розуміння того, які у нього зв'язки... Ми знаємо, що в Мінську зійшли з цього борту 6 осіб. Включаючи 4 громадян Росії. І ми розуміємо, що це, швидше за все, були якісь спецслужбісти", - додав Романенко.

За його словами, таким чином Лукашенко ще більше пристібається до Росії, оскільки через санкції Білорусь буде змушена брати гроші у РФ.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов пояснив, чому літак з Протасевичем посадили в Мінську.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Денис Шмигаль заявив, що Україна блокує авіасполучення з Білоруссю через ситуацію з Ryanair.