Заплановане підвищення тарифів на громадський транспорт не вирішить ключових проблем. Про це розповів голова комітету з питань ЖКГ, екології та енергозбереження Олег Попенко в програмі блогера Катерини Павлової «in kyiv» на Youtube.

«Головне треба зрозуміти нашим можновладцям, які переймаються питаннями транспорту та тарифної політики, що ніколи жодна країна не вирішила питання модернізації транспорту тільки за рахунок тарифів. Піднімаючи тарифи без плану та стратегії, ми не вирішимо питання модернізації», - сказав він.

Попенко розповів, що у 2018 році тариф на проїзд в транспорті був піднятий з 5 до 8 гривень, це суттєве підвищення більше ніж на 50%, але зміни на краще не відбулися. Питання тарифів не вирішує ключових проблем, вважає він, це стратегічне питання і треба казати про роль державного бюджету, місцевого бюджету та роль самих громадян.

«Я абсолютно не розумію, що буде, коли виростуть тарифи, але кількість людей, які будуть користуватися транспортом, зменшиться, тому що вони точно пересядуть на маршрутки. Більшість людей перестануть користуватися громадським транспортом. Підняття тарифів на проїзд до 20-25 гривень - це точно дорога в нікуди», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Петрука, що сьогодні Подільсько-Воскресенський міст перетнув Дніпро в найширшій його частині.

Також раніше Петрук розповідав, що вісім місяців місто не видавало на запит інженерів документацію по Подільському мостовому переходу.